Co se mužské populace týče, péče o vzhled jde z jednoho extrému do extrému. Na jedné straně spektra je skupina číslo jedna. Vrchol péče je použít polovyschlou kostku mýdla na obličej a vodu po holení, když je speciální příležitost.

Na straně druhé jsou tací, kteří používají dražší krém než jejich manželka a nechávají si píchat botox do čela. Hlavní je samozřejmě to, aby se dotyčný sám cítil nejlépe a zbytek je vedlejší, ale přesto existuje několik přehmatů v grooming odvětví, které nebudou ženy přitahovat a jen vzhledu přihorší.

Trumpovo opálení

Nastříkané opálení a solária mají oblibu i u mužů a mnozí se budou snažit vypadat jako po dovolené celý rok. Jenomže tak si to matka příroda nepřála a rozhodně si to nepřeje většina žen. Tom Ford prodává bronzující gel, který jen lehce vylepší odstín vašeho obličeje přirozeným způsobem, aniž by z člověka dělal mandarinku.

Perfektní obočí

Obočí většiny mužů bude nejlepší, když se do něj bude sahat jen minimálně. Samozřejmě nechcete vypadat jako Frida Kahlo, ale zase si nelikvidujte to, co vám bůh nadělil do podoby tenké linky. Uhlazovat a upravovat je jasná věc, ale nikdy za boha nevytrhávejte, pokud to neumíte.

Wolverinovy drápy místo nehtů

Teď už ani nemluvíme o tom, jestli jsou čisté a upravené. Ale prostě si nenechávejte delší jak půl milimetru. I pokud nechcete chodit na manikúru, protože samozřejmě, tím utrpí mužnost, nůžtičky, kleštičky a pilník. Každý týden třeba v neděli večer. Zkrátit na minimum a namazat si ruce krémem. Nehty na nohou mají výjimku, protože mít je úplně nakrátko je zahrávání si se zarostlými nehty.

Parfém „Game of Thrones“

Zapomeňme na to milované české úsloví o tom, že správný chlap má smrdět. Pokud už jste rozklikl tento článek, stejně nebudete jeden z těch, kteří to tvrdí. Řeč je spíše o tom, že tělo může mít specifický odér – často nepříjemný – i když nesedíte celý den v sedle. Takže, sprcha, deodorant, dostatečné množství vody s citronem celý den a omezení nezdravého jídla. To donutí váš pot vonět jak rajskou zahradu.

Trumpova přehazovačka

Ano, ztrácet vlasy je docela blbý bod v životě muže. Zvlášť když se zjistilo, že to může souviset se ztrátou testosteronu. Nicméně to patří k životu a neuděláte s tím nic. Když se s tím něco snažíte udělat, pravděpodobně dopadnete jako Trump. Což je, světe div se, ještě ta lepší možnost. Nejhorší je ten zločin proti lidskosti, který nosí spousta ex-rockerů. Nahoře koleno a po stranách dlouhé šedé kadeře. A pokud máte pocit, že jakmile začnete ztrácet vlasy, jít úplně na krátko vám ubere na mužnosti, odpovíme jen dvě slova – The Rock.

Důkaz, že mužnost nedodávají vlasy, volba bot a velikost psa.

P.S. Článek není cíleným hejtem na politiku pana Trumpa. Jen dokazuje, že vypadá jako nýmand.

Gandalfův vous

Existuje jen jeden muž, který měl i s přerostlým a neudržovaným vousem nějaký sex-appeal a to byl Ježíš. Od té doby to nechte filosofům a poustevníkům. Najděte si dobrého barbera, pořiďte si kvalitní zastřihovací stroje. Nechte se naučit, jak vousy správně zastřihovat a kdy to dělat, aby to vypadalo nejlépe. Přesně tak snadné to je.

Medvědí záda

Někteří muži jsou chlupatější, někteří méně. Chlupy na nohou nebo hrudníku jsou jedna věc, ale chlupatá záda jsou věc druhá. Buď si zajděte na vosk a prostě je nechte vytrhat – a bolest to není tak hrozná, jak si můžete myslet, nebo, pokud jich nemáte tolik, zhostěte se úkolu sám.

Šmirglpapír místo kůže

Hádejte co – hydratační krém jednou za uherský rok je spíše vztyčený prostředníček vůči vaší kůži. Jako kdyby vás někdo nechal žíznit dva měsíce a pak vám dal malý panák vody. Hrubá kůže, která působí jako šmirglpapír, a to jen proto, že se buď špatně holíte, nebo nepoužíváte hydratační krém a protisluneční ochranu je antisexuální. Protože nikdo si nechce sedřít ruku, když vám pohladí obličej nebo jinou část těla. Odřeniny od koberce jsou aspoň zábavnější.

Největší prohřešky 

Technicky nejsou na vás, ale to z nich neubírá zlo.

Zaprvé, nechat po sobě zbytky po holení v umyvadle nebo kdekoliv na zemi nebo ve sprše. Odpovíte na to, že vaše drahá polovička nechává ve sprše vlasy? Fajn, má na to právo. Ženy neměly právo volit až do minulého století, dopřejte jim pár výsad.

Krást produkty drahé polovičky a tvrdit, že to neděláte. Pokud tedy nechcete vonět jako jahodový cheesecake nebo něco podobného.

Komentáře