Co to vlastně je? Proč je dobré ji používat? A je skutečně vhodná pro každý typ pleti?


Potřebuje ji úplně každý, bez ohledu na pohlaví, věk, nebo typ pleti.

O fenoménu kyseliny hyaluronové jste toho už z různých stran asi slyšeli hodně, ale co je opravdu její účel a proč je tak důležitá? Titul „nejlepší všestranný beauty produkt“ si rozhodně zaslouží! S kyselinou hyaluronovu se v pleti totiž už rodíme, tedy přesněji s hyaluronanem, který je jednou z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Nachází se ve velkém množství v očním sklivci, pupečníkové šňůře nebo synoviální tekutině (ta chrání, zpevňuje a vyživuje klouby a bez ní by nemohly fungovat chrupavky), a samozřejmě také v kůži. Má schopnost na sebe navázat velké množství vody a dokáže ji udržet.

S věkem její hladina klesá. Jemnost a svěžest pokožky se pomalu vytrácí a začínají se objevovat první vrásky. Bohužel věk není jediný „negativní“ vliv, ke ztrátě přispívá i rušný životní styl, změny ročního období, nedostatek spánku, UV záření a především nedostačující hydratace.

Voda jako základ života, hydratace jako základ péče.

Naštěstí kyselinu hyaluronovou lze do těla a pokožky dodat zpět, a to hned několika způsoby. Tím nejradikálnějším je výplň kyselinou hyaluronovou u dermatologa. Lze ji ale také užívat ve formě kapek či tablet a úplně nejjednodušší je zařadit ji mezi svoji každodenní beauty rutinu. V tom případě je dobré rozlišovat dva tipy kyseliny hyaluronové. Rozdíl je pouze v hmotnosti molekul. Ta s vysokou hmotností dodává intenzivní hydrataci a má okamžitý efekt. Se střední a nízkou hmotností zase proniká hlouběji pod povrch a pleť hydratuje postupně. Obě však zlepšují vzhled pleti a navrací jí schopnost se obnovovat. Pokud ovšem toužíte po pleti plné života a svěžesti, je klíčem k úspěchu pravidelnost. Dvakrát denně, ráno a večer, na čistou pleť a krk a stačí aplikovat pár kapek. Čím dříve zařadíte kyselinu hyaluronovou mezi své beauty stálice, tím dříve oddálíte známky stárnutí.

A jaké sérum si vlastně vybrat? Na trhu je plno produktů a všechny mají v podstatě podobnou texturu. Lehce se aplikují a rychle vstřebávají. Některé mohou na pleti zanechávat lepkavý film. Je tedy dobré jich pár vyzkoušet nebo si koupit produkt od své oblíbené značky. Kyselina hyaluronová nemá žádné vedlejší účinky, nezpůsobuje akné a bez problému ji můžete kombinovat s jinými produkty, a to klidně i různých značek.

Novinkou, která rozhodně stojí za vyzkoušení je pak koncentrované sérum NEUTROGENA® Hydro Boost® se 100% přírodní trehalózu a provitamín B5. Skvělé je i Hyaluronové sérum s hadím jedem od Green Idea, které účinně pečuje o zralou pleť s vysokým liftingovým účinkem. Nebo HYALURONIC SERUM Dr. Barbara Sturm, které je formulováno v optimálním poměru nízko a vysoko-molekulární kyseliny hyaluronové, koupíte jej třeba na FAnn.cz. A v neposlední řadě Phyris Hyaluron Sensation Cream, které lze zakoupit na Viviane.cz.

Nikola Nádvorníková

Komentáře