Internetový obchod MR PORTER známe asi všichni. Když před pár lety vznikl, byl jeden z průkopníků konceptových e-shopů. Co začalo sdružováním módních, kosmetických a lifestylových produktů pro určitý typ zákazníka se nyní možná vyvíjí v samostatné módní impérium. Byl spuštěn nový label MR P. 

Skupina designérů pod zastřešením MR PORTER vytvořila první capsule kolekci. Je přesně taková, jaká by měla capsule kolekce být. Vhodná na celý rok, nehledě na roční období, jednotlivé kusy k sobě sedí a dohromady fungují. Je v tlumených odstínech, dá se doplnit jakýmkoliv kusem oděvu a především je kvalitní natolik, že vydrží dlouhé roky.

Label MR P ale nekončí jen u jedné kolekce. Každý rok vypustí pět limitovaných kolekcí v pravidelných intervalech, které budou trendově zaměřené nebo inspirované módními ikonami (a od MR P lze čekat stylové frajery) a bude první „základ“ doplňovat. Inspirací pro tuto první kolekci nebyla jen nadčasová klasika. Britská ikona umění – malíř a portrétista Lucian Freud – a jeho specifický, uvolněný styl z přelomu padesátých let. Žil v Londýně, takže kolekce má přesně ten správný nádech.

Na MR PORTER můžete nakoupit oblečení od více než 400 značek – všechny pečlivě vybrané a pod kuratelou kvality. I to je důvod věřit, že co do kvality, kolekce MR P. nebude úplně špatná, ba naopak. Jakmile skupina gentlemanů tráví roky budováním renomé na kvalitě, rozhodně vám pak nepošlou domů umělý materiál a křivé švy.

Tento počin je dar od bohů pro všechny, které smrtelně nebaví nakupovat. Proč? Protože si najdete svou velikost a můžete si objednat vše. Pak jen každé 3 měsíce jít zpět na stránky a obměňovat trendové kusy. Další neuvěřitelnou výhodou jsou střihy – nic v kolekci není oděv, od kterého se očekává že bude jako ulitý. Objednávat si smoking přes internet je hazard, ale mikinu, svetr nebo casual košili můžete maximálně minout ve velikosti, ale nemusí být upravována na vaši velikost.

Všechny kusy z kolekce pořídíte na www.mrporter.com. První limitovaná kolekce vyjde v únoru, další v dubnu.

Komentáře