Daniel Carrico, střední obránce klubu Sevilla FC, šokoval fotbalové fanoušky nejen ve Španělsku, ale po celém světě svým nečekaným přestupem. 31letý Portugalec míří do čínského Wu-chan Zall FC, který se nachází v samotném epicentru nebezpečného koronaviru.

Od vypuknutí epidemie koronaviru je čínské město Wu-chan stále uzavřeno, ani to však portugalskému obránci Danielovi Carricovi nezabránilo v přestupu do tamního fotbalového klubu. Čínská fotbalová liga měla odstartovat již tento měsíc, byla však z důvodů spojených s koronavirem odložena. A sám Carrico do města neodcestuje, dokud epidemie neskončí.

V Peru se pořádala nejdepresivnější sportovní událost na světě. Vítězové dostali rakev místo poháru

Ani tato skutečnost však nezastavila fanoušky na sociálních sítích od toho, aby se k celé situace vyjádřili řadou jízlivých komentářů. Jeden z uživatelů Twitteru napsal: „Někteří lidé se pro peníze nechají i zabít. Přestoupit do Wu-chanu v této době je úplný nesmysl,“, druhý vznesl zřejmou otázku: „To se nebojí korony?“. Další pak sarkasticky poznamenal: „Jaké skvělé načasování, pro to vybrat si zrovna tohle místo!“

Od svého minulého přestupu z anglického Readingu odehrál Carrico za Sevillu 167 zápasů, z toho 12 v této sezóně. Za šest let se španělským klubem se mu v 89 zápasech podařilo vstřelit tři branky.

Michal Švehla

Komentáře