Nedávný výzkum provedený na území Spojeného království odhalil, že více než třetina obyvatel ostrovního státu, kteří se hrdě prohlašují za vegetariány, si v opilosti ráda dopřeje pokrmy obsahující maso. Nejčastěji se pak jedná o kebab.

Většina z nás má alespoň několik základních principů, kterých se drží. A když se někdo rozhodnete být vegetariánem, vcelku logicky to má za následek to, že by se měl vyhnout konzumaci jakéhokoliv masa. I tak se ale třetina britských „vegetariánů“ v opilosti uchyluje ke konzumaci masových pokrmů, vyplývá z výzkumu zveřejněného na portálu The Morning Advertiser.

Čas na pořádný steak? Vědci tvrdí, že vegetariánství může vést k depresím nebo rakovině

Výzkumu se zúčastnilo 1 789 respondentů-vegetariánů a celých 37 % z nich přiznalo, že si v opilosti maso opravdu dopřejí. Většina z nich dokonce pokaždé, když se s alkoholem ve větší míře setkají. Stejné skupině lehce pokryteckých vegetariánů byla pak v rámci tohoto výzkumu položena otázka, jakým pokrmem svůj bezmasový slib nejčastěji poruší. Nejčastější odpovědí však nebyl kvalitní angus steak ze soukromého chovu, kde zvíře prožilo šťastný a bezstarostný život na volné pastvě, než byl jeho život předčasně lidskou rukou ukončen. Nejčastějším hříšným pokrmem labilních vegetariánů je totiž kebab. Na druhém místě se umístily hovězí burgery, v těsném závěsu následovala slanina.

Nikoho nejspíš nepřekvapí ani informace, že 69 % z těchto respondentů odpovědělo na otázku, zdali se o svém masožravém řádění v opilosti někomu někdy svěřili, že nikoliv. Kromě spoluúčasti na vraždě nevinného tvora a jeho následné konzumaci jsou tedy tito rádoby vegetariáni navíc ochotni lhát i svému nejbližšímu okolí, jen aby zachovali svou bezchybnou image uvědomělého býložravého člověka.

Michal Švehla

PUNČOCHÁŘ: Grilování trochu jinak aneb zkuste trochu experimentovat: 1. část MASO

Komentáře