Americký důchodce bojuje proti smutku ze ztráty těch nejmilejších z bližních zcela neobyčejným způsobem. Po svých již několikrát procestoval Spojené státy americké křížem krážem. Během nekonečné cesty hlásá důležité, a přesto tak prosté poselství.

Pětasedmdesátiletý Steve Fugate je již dvaadvacet let v neustálém pohybu. Roku 1999 jeho život zcela změnila tragická událost. Toho roku Fugateův syn spáchal sebevraždu. Nedlouho poté opustila svět i jeho dcera, která se předávkovala drogami.

Fugate prožíval nepředstavitelná muka, proti nimž se rozhodl bojovat po svém. Vydal se na nekonečnou cestu skrz vlastní domovinu. Od té doby již ušel přes 75 tisíc kilometrů. Zemi doposud prošel celkem osmkrát.

FOTO: Steve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí

Steve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí - steve-fugate-3Steve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí - steve-fugate-1Steve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí - SteveFugate3Steve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí - Love-Life-dudeSteve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí - Screen-Shot-2014-01-15-at-11.53.09-AM
Další fotky
Steve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí - Steve5Steve Fugate – poutí skrz USA se vyrovnává se smrtí dětí - 2ed745a63982dab790ae1407d837965e

Jeho osobní cesta za „uzdravením“ není zcela privátní terapií. Během poutí, které obvykle vedou podél starých dálnic, má totiž na zádech připevněnou ceduli s jasně rudým nápisem „LOVE LIFE“ čili „MILUJ ŽIVOT“ – po ztrátě vlastních dětí tak chce inspirovat ostatní k lásce k životu. „Uvědomil jsem si, že nechci, aby si další mladý člověk udělal to, co učinil můj syn,“ řekl.

Fugate kráčí od východu až do západu, během dlouhé cesty již prochodil přes padesát párů bot. S sebou nosí největší nezbytnosti. Především se neobejde bez své kšiltovky. Většinu nocí tráví ve stanu, ale občas si dopřeje i spánek v hotelu.

„Buď vyhraju, nebo zemřu“, řekl maratonský běžec. Stal se první novodobou obětí olympijských her

Steve Fugate plánuje putovat, s myšlenkou na své milované děti, dokud mu nohy budou sloužit. Dosavadní zážitky a myšlenky sepsal ve vlastní knize „Love life“, aktivní je také na svém facebookovém profilu.

Jan Králík

Komentáře