Gloria Leeová, bývalá letuška, věřila, že udržuje kontakt s vesmírnou bytostí z Jupiteru. Nebezpečné „přátelství“ vyústilo v tragickou událost, ze které se mimozemšťany posedlá letuška již nikdy neprobudila.

V září roku 1953 se v hlavě dvacetiosmileté americké letušky Glorii Leeové začal ozývat prapodivný hlas. Bytost se představila jako“ J.W.“, mimozemšťan z planety Jupiter.

Gloria již v minulosti slýchávala historky od kolegů pilotů a letušek o různých setkáních s létajícími talíři v oblacích. Sama však během své pětileté kariéry nic podezřelého nespatřila, i když tou dobou již v ufony pevně věřila, ze svého mimozemského „spojení“ tak byla naprosto nadšená.

FOTO: Smrt Glorie Leeové – letušky, která zemřela pro mimozemšťany

Smrt Glorie Leeové – letušky, která zemřela pro mimozemšťany - sxSmrt Glorie Leeové – letušky, která zemřela pro mimozemšťany - asdsSmrt Glorie Leeové – letušky, která zemřela pro mimozemšťany - 1200×0Smrt Glorie Leeové – letušky, která zemřela pro mimozemšťany - .pngSmrt Glorie Leeové – letušky, která zemřela pro mimozemšťany - ea4052_99ca9f58d38240c6b15fa22d7c938572_mv2
Další fotky
Smrt Glorie Leeové – letušky, která zemřela pro mimozemšťany - jupiter

Poté co navíc při věšení prádla spatřila i samotný neidentifikovatelný létající objekt nedaleko kalifornské Redondo Beach, se její zájem o ufony ještě víc prohloubil. Aby rozvinula nově nabyté dovednosti, začala docházet na lekce rozvíjení svých mimosmyslových schopností.

Roku 1959 pak vydala populární knihu „Why We Are Here: by J.W., A Being from Jupiter Through the Instrumentation of Gloria Lee“ – jejíž autorem měla být právě ona jupiterská bytost, Gloria působila pouze jako pisatel diktovaných slov.

Po vydání knihy se pustila do sestrojení plánu, který měl nastolit světový mír v turbulentní době studené války. Se svým bizarním projektem, k němuž přihodila i vlastní návrh vesmírné stanice, si to napochodovala do Washingtonu D.C., kde doufala ve schůzku s vládními představiteli. Poté co byla (ne)překvapivě odmítnuta, rozhodla se pro hladovku.

Gloria, která upřímně věřila v pravdivost jejího spojení s mimozemšťany, uklidňovala spoluvěrce pečlivě promyšleným plánem. J.W. jí totiž slíbil, že jednoho dne se během hladovky objeví světelný výtah, který ji dopraví na Jupiter.

Dvě stě let staré mystérium, které mnozí mají za UFO. U japonského břehu se v prazvláštním plavidle vynořila nádherná dívka

Slepě věřící Gloria vydržela čekat o hladu celých 66 dní. Poté ji nechal vlastní manžel William H. Byrd hospitalizovat. Vesmírný výtah nikdy nedorazil a Gloria zemřela na nemocničním lůžku 3. prosince roku 1962 ve věku 36 let.

Nebyla jedinou „mimozemskou“ obětí, která zemřela podobným způsobem – hlady. V listopadu roku 1982 podlehla vyhladovění LaVerne Landisová, když po celých 40 dní čekala uvnitř svého vozu v minnesotských lesích na přistání létajícího talíře.

Jan Králík

Komentáře