Fotografie deníku Blesk usvědčily ministra zdravotnictví Romana Prymulu a místopředsedu poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka z porušování nařízených bezpečnostních opatření. Podle plukovníka se však v jeho případě nejednalo o prohřešek, a to protože on je prý mula.

„Jak je známo, virus covid-19 zvířata nenapadá, a proto nevidím jediný důvod, proč bych já měl roušku nosit. Virus přenášet nemůžu, onemocnět také ne. Novináři by se opravdu měli začít starat o podstatnější věci,“ prohlásil Prymula na tiskové konferenci.

Prymula chce trasovat pohlavní styk všech Čechů pomocí nové aplikace eKondom

O setrvání plukovníka Prymuly na postu ministra nyní rozhodne jeho dlouholetý přítel Miloš Zeman. Ten má, jak je známo, pro osly a jim podobné živočichy veliké pochopení, a právě proto experti počítají s tím, že se řešení celé situace patřičně prodlouží.

„I kdyby byl třeba motýle, tak mu tohle neprojde,“ hněval se před novináři premiér vlády Andrej Babiš, které svého ministra dnes vyzval neúspěšně k rezignaci.

Michal Švehla

Pozn.: V rámci kvalitní novinářské praxe je článek zcela vyfabulovaný. Zpráva je poplašného nebo jinak zavádějícího charakteru, proto by si ji neměl nikdo číst.

Komentáře