Primář gynekologického a porodnického oddělení v kamenické nemocnici Čestmír Mázl má od pondělí v Ústředním krizovém štábu nahradit stomatologa Romana Šmuclera. Dnes to potvrdil premiér České republiky Andrej Babiš (ANO).

„Tak my samozřejmě máme informace o tom, že doktor Mázl je u občanů České republiky velice oblíbený,“ vysvětluje náhlou změnu v Ústředním krizovém štábu premiér Babiš. „Určitě je tedy oblíbenější než pan Šmucler. “

Vysoká škola života hlásí rekordní nárůst absolventů teoretické epidemiologie. Konkurence je obrovská, míní Prymula

Prezident České stomatologické komory Roman Šmucler bere celou věc sportovně a na svém facebookovém profilu vydal v podvečerních hodinách následující prohlášení:

„Samozřejmě je mi velice líto, že jsem přišel o místo v krizovém štábu. Můžu ale usínat s vědomím, že je tam nyní mnohem schopnější lékař, než jsem já. A to ctěný doktor Čestmír Mázl. Na Ordinaci se dívám pravidelně a s lékařskou kapacitou takového kalibru se prostě nemůže nikdo srovnávat. Ani já.“

Sám doktor Mázl se k celé situaci vyjádřil novinářům následovně: „Situace v naší republice se stále zhoršuje a zajisté to nebude procházka růžovou zahradou. Jsem rád, že pan premiér rozpoznal moje lékařské schopnosti, a já je tím pádem konečně můžu v plné síle využít ke konání dobra.

„Začít by se mělo gynekologickým vyšetřením každé ženy, která se koronavirem nakazila,“ dodává Mázl.

Michal Švehla

Pozn.: V rámci kvalitní novinářské praxe je článek zcela vyfabulovaný. Zpráva je poplašného nebo jinak zavádějícího charakteru, proto by si ji neměl nikdo číst.

Komentáře