I přes zpřísněná hygienická opatření se překvapivě vysoký počet občanů uchyluje k olizování tyčí a zábradlí ve veřejné hromadné dopravě. Nejvíce postižena je tímto trendem Praha.

Na masivnímu nárůst řad „olizovačů“, a to převážně v hlavním městě, upozornil na středeční tiskové konferenci ministr zdravotnictví Roman Prymula. Podle něj je teď ten nejméně vhodný čas na to olizovat cokoliv ve veřejném prostoru.

Ministr Prymula chce všechny roušky a respirátory před zasláním občanům sám vyzkoušet

„Chápu, že každý z nás rád sem tam něco olízne. Chápu i posilování imunity tím, že se jedinec vystavuje rizikovým faktorům, jakým bezpochyby miliony bakterií a virů na tyčích v městské hromadné dopravě jsou,“ kárá neposlušené občany Prymula.

„Tohle ale není cesta v době koronavirové epidemie,“ pokračuje ministr. „V rámci boje proti tomuto trendu jsme s kolegy zřídili několik lízacích klinik, kde tito lidé můžou ukojit svou touhu.“

Michal Švehla

Pozn.: V rámci kvalitní novinářské praxe je článek zcela vyfabulovaný. Zpráva je poplašného nebo jinak zavádějícího charakteru, proto by si ji neměl nikdo číst.

Komentáře