Jak efektivně vyřešit problém nevěry, se po staru pokusil manželský pár v Paříži, divokém městě zamilovaných, kde v 30. letech minulého století číhalo pokušení za každým rohem. Nejlepším řešením se manželu zdál být pás cudnosti a manželka kupodivu neprotestovala.

Zda se v minulosti skutečně pás cudnosti používal je dodnes předmětem debat historiků. Pár „středověkých“ exemplářů kovového zařízení se zámkem, které mělo ženám zabránit v nevěře, nebo sebeuspokojování však byly nějakou dobu vystaveny ve francouzských muzeích včetně pařížského Musée de Cluny.

FOTO: Pás cudnosti jako dárek pro nevěrnou manželku – takového daru se nebál jeden pařížský pekař

Pás cudnosti jako dárek pro nevěrnou manželku – takového daru se nebál jeden pařížský pekař - Chastity_belt,_German_or_Italian,_early_17th_Century_Wellcome_L0019670Pás cudnosti jako dárek pro nevěrnou manželku – takového daru se nebál jeden pařížský pekař - iron-chasity-beltPás cudnosti jako dárek pro nevěrnou manželku – takového daru se nebál jeden pařížský pekař - cinturon-de-castidad-tapa-696×385Pás cudnosti jako dárek pro nevěrnou manželku – takového daru se nebál jeden pařížský pekař - 16thc-German-woodcut-Chastity-beltPás cudnosti jako dárek pro nevěrnou manželku – takového daru se nebál jeden pařížský pekař - guhqqdt0snwbfjflbaph
Další fotky
Pás cudnosti jako dárek pro nevěrnou manželku – takového daru se nebál jeden pařížský pekař - chastity_belt_satire

Právě při návštěvě muzea a pohledu na pás cudnosti dostal pekař Henri Littière roku 1934 nápad jak zabránit své manželce v milostných aférkách. Madam Littièrová sice svého manžela velice milovala, ale od erotických eskapád si prý jednoduše nemohla pomoci. Během pár měsíců vystřídala tři milence a v ten moment přetekl pekařovi pohár manželské trpělivosti.

Pochybnosti o účinnosti pásu pan Littière, na rozdíl od historiků neměl. V muzeu si pořídil pečlivou skicu jednoho ze zařízení, které údajně nosila francouzská královna Anna Rakouská. S náčrtem zašel za výrobcem protetických končetin, který s výrobou zařízení neměl žádný problém. Na poslední „zkoušku“ sametem potaženého pásu se dostavila i sama paní Littièrová – s výsledkem byla velmi spokojena.

Problém nastal až při návštěvě žádostivého milence, před kterým nové spodní prádlo jeho milé jednoduše nemohlo zůstat bez povšimnutí. Od milenky spěchal rovnou na policii s pan Littière stanul před soudem kvůli krutosti páchané na vlastní manželce.

„Mafiánská panenka“ Pupetta Maresca chladnokrevně sprovodila ze světa vraha svého manžela a stala se královnou podsvětí

I když madam Littièrová stála na straně svého poněkud zvláštního manžela a před soudem vypověděla, že je pro ni jinak nemožné zůstat věrnou, byl Henri Littière k zaplacení pokuty 50 franků a tří měsíčnímu podmíněnému trestu.

Tomáš Ospalý

Komentáře