Patříte mezi tu nešťastnou část mužské populace, která trpí vypadáváním vlasů? Nebo si je v zoufalosti z pandemické situace trháte sami?!   Nemoci, nevyvážená strava, hormonální poruchy, vedlejší účinky léků, nedostatek vitamínů, minerálů, stopových prvků a dalších mikronutrientů, ale například i dědičné dispozice. To vše jsou faktory, které mohou způsobovat vypadávání vlasů. Právě v takových případech může být řešením transplantace vlasů.

Vlasových folikulů máme pouze omezené množství a lidské tělo si není schopno vytvářet nové. Pokud dojde k jejich poškození, není možné je přivést zpět k životu. Jediná možnost, jak opět získat vlasy v těchto oblastech, je jejich transplantace.

Systém ARTAS: jednička na trhu v transplantaci vlasů

Transplantací vlasů se rozumí odběr vlastních vlasových folikulů z takzvané dárcovské oblasti na týlu nebo zátylku vaší hlavy a následný přesun na jinou část hlavy. Vlasy v oblasti týlu nebo zátylku jsou zpravidla odolnější proti příčinám plešatění, proto jsou k transplantaci ideální.

Jednička ve světě asistované transplantace

Dnešní technologie pokročila na takovou úroveň, že přístroje zvládají i složité dílčí úkony mnohonásobně precizněji než člověk. Systém ARTAS disponuje množstvím moderních senzorů, díky kterým je schopný lépe a precizněji odebírat vlasové štěpy, a tím se výrazně snižuje pravděpodobnost poškození odebíraného štěpu.

Metoda FUE přináší velmi přirozeně vypadající výsledky bez viditelných jizev. Nevýhodou je ovšem časová náročnost, zákrok může trvat až 8 hodin, což bývá pro pacienta náročné. Robot ARTAS zvládne odebrat štěpy rychleji a tím snižuje dobu strávenou zákrokem na minimum.

Celá procedura obvykle trvá čtyři až osm hodin, podle určení lékaře a objemu transplantovaných vlasů. Během zákroku pohodlně sedíte a lékař s personálem vám poskytnou maximální péči, abyste se cítili komfortně v průběhu celého procesu.

Důkaz místo slibů

Fotografie zachycující situaci po roce ukazují, že to funguje. Společnost Clinical s.r.o. má v portfoliu přes 100 spokojených klientů, kteří se vracejí pro rady o následné péči a s doporučením dalších kontaktů.

Vlasové centrum a klinika zdraví Clinical Hair&Health je v České republice jediné, které vlastní systém ARTAS a provozuje plně robotickou transplantaci vlasů. Zákrok provádí MUDr. Lenka Horáčková, která se v oboru transplantace vlasů pohybuje již 25 let. V portfoliu má Clinical přes 100 spokojených klientů, kteří se vracejí pro konzultaci následné péče a s doporučeními dalších zákazníků. Výsledky transplantací můžete sledovat na webových stránkách kliniky. Nově je možné domluvit si konzultace také v Brně a v Plzni.

Více na www.robotickatransplantace.cz

Transplantace vlasů se provádí už i roboticky. Přístroje ARTAS zvládají složité úkony mnohonásobně precizněji než člověk

Komentáře