Pánská móda je obecně nadčasovější a nepodléhá módním trendům tak rychle, jako ta dámská. S návrhářem Filipem Hiekem, který navrhl aktuální pánskou kolekci značky Pietro Filipi, jsme se podívali na 10 aktuálních trendů. Zaručí vám, že letos na jaře a v létě půjdete s dobou, ale na módním výsluní se zaručeně udrží i po další sezóny.

1. Máte ostré lokty?

Do módy se vracejí našívané náloketníky. Najdete je na sakách i na smart casual bundě. Původně byly náloketníky z pevnějšího materiálu funkční. Chránily saka úředníků, kteří seděli za dřevěnými stoly a namáhané lokty na rukávech se jim odíraly jako první. Dnes jde spíš o trendy záležitost.

2. Zatančit si třeba v dešti

Trenčkot je nadčasový kousek a trend, který nestárne. Původ má v pánské uniformě a do městské pánské módy ho uvedla značka Burberry. Naše trenčkoty mají všechny klasické detaily a v kolekci jsou v řadě tradičních a dobře kombinovatelných barev. Krátký sportovnější trenčkot s dvouřadým zapínáním v šedé barvě má vodoodpudivý povrch, takže v něm zvládnete i jarní přeháňky. “Za pozornost stojí i vnitřní vypracování trenčkotů. Moderním prvkem je kombinace klasických vzorů, jako jsou kostky a pruhy,” říká Filipi Hieke.

3. Hra v kostky

Vzoru glenček se u nás taky říká Esterházy a znát ho můžete i pod označením Prince of Wales. Glenček je čtvercové vzorování, ve kterém jsou čtverce uvnitř vzorovány proužky nebo malými čtverečky. Vzor se prolíná celou kolekcí obleků a sak. „Na šedo-modrém obleku z příjemné letní směsi vlny a lnu vyniká nepravidelná glenčeková optika. Barvou i materiálem příjemná letní varianta je variací na motivy klasického vzhledu,” popisuje Filip Hieke, návrhář pánské kolekce.

4. Trendy barvy

Letní pánskou kolekcí se prolínají klasické barvy, jako je camel, tmavomodrá, krémově bílá, khaki, olivová, písková a odstíny hnědé. Tyto barvy z pánské módy jen tak nevyjdou a navíc sluší téměř každému barevnému typu.

5. Kapitáne, kam s tou lodí?

Námořnický styl, který vychází z uniforem lodních kapitánů, je populární každé léto. Kolekcí se prolíná tmavomodrá, krémově bílá barva a pruhy. Tento styl je nadčasový, mladistvý, dobře se kombinuje a sluší téměř všem. “Za jeden z nejvýraznějších kousků kolekce považuji svetr ze 100% bavlny v populárním marina stylu. Barevná kombinace navy a off-white tlumí melange efekt do elegantní casual polohy,” vysvětluje Filip Hieke.

6. V převlečení za pilota

Nadčasový bomber, který původně chránil před zmrznutím vojenské piloty, se z bitevního pole přesunul do města. Vaši mužnost zdůrazní i tato kožená bunda ikonického bomberového typu v zajímavém odstínu hnědé. Bomber kombinuje dvě struktury kůže, a to trendový semiš a klasickou useň.  

7. Vaše nové oblíbené triko

„Pletené a velmi příjemné polo oceníte jako pohodlnou alternativu košile pro volné dny a v teplém počasí,” radí Filip Hieke. Kombinujte ho s ležérními kalhotami jako součást neformálního outfitu. Na některých dalších polo tričkách v kolekci zaujme minimalistický prvek, multikolorní proužek na manžetách a límcích, který působí hravě a letně.

8. Vlna, len a hedvábí

Dali jsme si záležet a na základě vysoké poptávky jsou do kolekce zařazeny saka a obleky z typických letních materiálů, jako je vlna, len a hedvábí, ve světlých sezónních barvách. Len je velmi příjemný materiál, který je lehký, prodyšný a nepostradatelný v letním období. V pánské kolekci proto najdete košile jak ze 100% lnu, tak i variace na jeho kombinaci s bavlnou.

9. Čokoláda na kostičky

I když vás možná napadne, že vlna je spíš zimní materiál, není tomu tak. Čím vyšší je kvalita vlny, tím univerzálnější je i použití obleku. Čokoládově hnědý pánský oblek je ušitý z luxusní vlněné látky od prestižního italského dodavatele Drago ve špičkové kvalitě SUPER 160´s. Díky tomu je lehký, jemný a na první pohled výjimečný. Netradiční a přitom decentní čokoládovou barvu zdobí jemný glenčekový vzor.

10. Prázdninová pohoda

Světlé kraťasy z příjemné letní směsi bavlny a lnu noste s košilí nebo trikem pro ležérní styling. „Tyto letní kalhoty můžete klidně nosit lehce zmačkané, dosáhnete tím uvolněného prázdninového vzhledu,” doporučuje Filip Hieke.

www.pietro-filipi.com/cz

 

Komentáře