Mysleli jste si, že vakcína vše během dvou měsíců vyřeší a Česko se vrátí zpět k normálnímu životu? Tak to jste na omylu, protože nás řídí vláda Andreje Babiše, která stihne naočkovat zhruba 2 tisíce lidí denně, přičemž polovina z nich to odmítá. A proč to tak trvá? Protože cesta očkovacích látek po Česku vypadá zhruba jako trasy metra v New Yorku. Ivan Mládek podle schématu dokonce složil novou písničku.

Tohle bude hit!

Zatímco v Izraeli je naočkováno přes milion lidí, tak v Česku to bude něco okolo 15 tisíc kusů. A není se čemu divit, protože jsme best in Covid a distribuci vakcín má jako bonus na starost někdo z Ministerstva zdravotnictví ČR, což znamená, že se bude jednat o velmi složitý proces, protože prostě žijeme v Česku. Nejsmutnější na tom všem bude, že nám trvá déle rozvozit vakcínu po naší desetimilionové zemi než se vědcům trvalo vakcínu vytvořit, otestovat a schválit.

FOTO: 7 věcí, které vás před koronavirem neochrání

7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - 5291229689_88cc09412f_b7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - snimek_obrazovky_2020-03-03_v_12.45.147 věcí, které vás před koronavirem neochrání - bůh wiki7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - hornbach.cz7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - pixabay
Další fotky
7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - 5e302a5914398-43287 věcí, které vás před koronavirem neochrání - antibiotika pixabay

Pokud se podíváte na Procesní schéma zabezpečení očkování, které nedávno sdílela Česká televize, tak zjistíte, že od dodavatele očkovacích látek Covid 19 uplyne šílená cesta plná administrativy, koordinace, byrokracie, schvalování a následné realizace. Celý graf je navíc opředený mnoha legendami, šipkami, zkratkami a šipkami. Není divu, že si toho všiml i legendární český písničkář Ivan Mládek, který v minulosti o zkratkách už jednu píseň složil. Nový hit se má jmenovat „Na JIP s C19“ a vyjde už letos v březnu jako singl.

Naší redakci se podařilo zachytit část textu, který zní zhruba takto. „Měl jsem 39°C, a tak jsem jel do Motole. Prý nejsem HIV, ale prý mam COVIDE. Cestou busem 12B, vyžádal jsem vakcíne od MZ na C12, musím prý poslat PSČ. Z ÚKŠ na KŠK, pak zpátky na NKOČ, potom zas do VOČM a nakonec do OČM… .“ Takto zhruba zněla hrubá stavba připravované písně. Tohle bude hit!

Ano, jedná se o legraci, která se má vysmívat složitému plánu naší vlády k tomu nás proočkovat. Pokud je vám například pod 30, tak se na vakcínu můžete těšit někdy zhruba v létě. Na druhou stranu půlka národa očkování odmítá, takže to může být i dříve.

Ferrari Lakatoš

Komentáře