Ledové kry, polární záře, řev medvědů – volání divočiny strávené uprostřed bezpečí a pohodlí nového hotelu pro milovníky skandinávské kultury. Podívejte se, jak vypadá jedinečný hotel stále ještě vonící čerstvě opracovaným dřevem.

Do hotelu Arctic Bath právě přijíždějí hosté jeho první sezóny. Jedinečný nápad nabyl reálné podoby v mrazivém Švédsku ne příliš daleko od polárního kruhu na řece Lule.

Za architektonickou inspiraci hotelu posloužilo Bertilu Harströmovi a Johanu Kauppimu tradiční povolání obyvatelů okolo řeky Lule – plavení dřeva, namáhavá práce zcela kontrastující s odpočinkovým duchem luxusní stavby. Mohutné klády byly uskupené do obřího kruhu, připomínající ptačí hnízdo, a právě takovou podobu na sebe vzal plující hotel, hrdě odkazující na zapomenutou tradici.

FOTO: Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé

Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - spa-outside-spa-webArctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - water-room-webArctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203160207-arcticbath-daniel-holmgren-1Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - spa-hotsauna-webArctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - arctic-bath-mat-5
Další fotky
Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203160334-arcticbath-daniel-holmgren-4Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203160308-arcticbath-daniel-holmgren-3Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203155353-arctic-bath-fotograf-anders-blomqvist-3Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - img_0216Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - arctic-bath-mat-3Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203155459-arctic-bath-fotograf-anders-blomqvist-6Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - spa-sauna-webArctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203155437-arctic-bath-fotograf-anders-blomqvist-5Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203155323-arctic-bath-fotograf-anders-blomqvist-2Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203155519-arctic-bath-fotograf-anders-blomqvist-7Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203160237-arcticbath-daniel-holmgren-2Arctic Bath – unikátní plující luxus pro otužilé - http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200203155414-arctic-bath-fotograf-anders-blomqvist-4

Pracovat v arktickém hotelu rozhodně nemusíte – leda tak na svém duchu a zdraví těla. Pobyt v hotelu je totiž koncipován především jako wellness zážitek. Středobodem stavby je kruhový „bazén“, v podstatě jen otvor do ledových vod mrazivé řeky, obklopený šesti minimalistickými kabinami, dalších šest pak vyrostlo na pevnině.

Plavení dřeva na řece Lule.

Jóga, meditace, studené i teplé koupele, horké sauny, zkrátka kompletní detox pro uspěchaný život dnešní doby. I pevnina nabízí nesčetně zážitků jako pozorování medvědů nebo vyjížďky na koních.

Hotel visící z norského skalního bloku vám zacvičí se žaludkem. Jeho bazén se vznáší přímo nad propastí

A kolik vlastně stojí takový třídenní pobyt včetně snídaní, večeří o pěti chodech v hotelové restauraci s šéfkuchařem tvořícím výhradně z lokálních sezónních produktů, výletem s průvodcem za polární září, dopravou a wellness aktivitami? 2 595 liber čili necelých 77 tisíc korun českých na osobu.

Jan Králík

Komentáře