Ta nuda ve škole se nedá popsat. Všichni tak blbě čumí a učí se věci, které stejně nikoho nezajímají. Tobě je čerstvých 18 let a chceš pozvat svojí frajerku na drink do Duplexu, aby sis standardně zamachroval a potom zaštrejchnul, ale fotr už ti odmítá dál tvoje noční tahy platit. Co s tím? Řekni mu, aby ti koupil oblek, protože se chystáš do tanečních a cesta k finančnímu poradenství je ti plně otevřená!

Práce je pro lidi, kteří neumějí jiným lidem radit! To je heslo, které vystihuje finanční poradce, motivační kouče, proroky a podobné zjevy. Důležité je jedno. Fakt, že nemáte ani na sáčko ze Zara man, je prostě realita, se kterou se musíte vypořádat.

Pokud si chcete splnit svůj sen a radit ostatním lidem, jak mají hospodařit se svými penězi, abyste dokázali tý krávě na matiku, že v životě uspějete i přes tři reparáty z počtů, musíte si ho někde obstarat, abyste mohli přijít alespoň na první schůzku.

Získej sáčko

Nejlepší varianta se jeví jako ta, kdy řeknete máti nebo fotříkovi, že jste se rozhodli něco dělat s vaším ukňouraným životem a chcete chodit do tanečních, tak ať vám koupí oblek, kravatu, ponožky i boty, ať nějak vypadáte!

Pokud nejsou vaši zrovna v insolvenci nebo na Mírově, nenechají svoje dítě trpět a hned druhý den nakráčí do nejbližšího vietnamského obchodu, aby vám tyhle hadry pro nadlidi dopřáli.

Potom už si jen stačí domluvit schůzku s nějakým finančním guru z vašeho okolí, který z vás samozřejmě nemá ani korunu provizi za vaše doporučení a chce vám nabídnout snovou práci, jen protože vás má hrozně rád a znáte se už odmalička, takže vám chce také dopřát úspěch!

Pokud projdete prvním kolem, kterým neprojde jenom debil (což vaše šance nezvyšuje…), pojedete na teambuildingové akce, abyste se stmelili s týmem, na který vyděláváte! Přece nebudete vydělávat na někoho, koho ani neznáte!

Rýsuj, rýsuj, vole

„Kamarád“ vám narýsuje kokain ještě na pokoji, abyste se hodili do parády, ale nikomu to neříkejte!!! To stmeluje mančaft! Spolu s flaškou vodky, kterou finanční matador zakoupí za provize jiných. Peníze pak bude rozhazovat po stole, jako kdyby právě zažíval orgie, a vy si budete připadat nesmrtelní!

Neradujte se předčasně! Až začnou padat storna a vy už nebudete mít ani na kokeš, hlavní stravu finančních poradců, žádné kamarády mít už zase nebudete.

Až si tohle životní kolečko odžijete a vrátíte se do bytu k rodičům, které jste nezapomněli poslat během kariéry v OVB nebo Partners sedmkrát do prdele, protože vám nepřáli kariéru, třeba si i doděláte maturitu. Anebo také ne. „Na co mít školu, když ji nemá ani Bil Gejc a má milijardy a Rolz Rojc?“

„Kdybyste víc studovali, byli byste hloupější!“ – Marta Nováků (s kokešem se jí myslí líp!)

„Peníze jsou bohem naší doby a Rothschild je jejím prorokem.“ – neznámý kokot v OVB

„Naším mottem je, že nevyděláváme na klientech, ale s nimi.“ – mluvčí Partners

„Kokain s vodkou nám dává pocit neporazitelnosti.“ – Fincentrum

Je tu období výplat – automaty jsou nakrmený a konečně dávaj

Komentáře