Asi se všichni shodneme, že móda a technologie jsou ve skupině zásadních byznysů současné doby. Snahy je propojit už pár let existují – od Met Gala až po funkční materiály. Z výšin představ a idejí se nyní přesouvá k nám všem. Seznamte se – nositelná technologie.

Commuter_with_Jacquard_2

Jediný rozdíl, mezi běžnou bundou a technologickou verzí, je rukáv ze speciálního interaktivního vlákna.

Vše začalo v kancelářích společnosti Google, kde se géniové rozhodli využít výsledky výzkumu Project Jacquard. Zde totiž vzniklo speciální vlákno, které hotové látce dodává interaktivní funkce. I když dlouho trvalo najít módní dům, který by byl ochotný jít do nejisté spolupráce, Levi’s se nakonec uvolil přetransformovat ikonickou denimovou bundu pro nové generace nositelů.

Vzniká „Levi’s® Commuter™ Trucker Jacket with Jacquard™ by Google“. Proč totiž něco pojmenovat jednoduše, jako třeba iPhone, když můžete všem lidem na planetě dodat jazykolam společně s bundou.

1158_88A9198-500x750

Levi’s® Commuter™ Trucker Jacket with Jacquard™ by Google

Díky specifickým pohybům a dotekům na látce bundy budete moci přijímat hovory, kontrolovat zprávy, zjistit počasí nebo přepínat hudbu. Hlavním cílem bylo totiž osvobození od věčného upoutání k telefonům. Což je lehký paradox, když namísto telefonu v ruce bude nyní technologie na celé tělo. I přesto ale je tento pokrok skvělý.

Google tvrdí, že nošení bundy při řízení nebo jízdách na kole bude minimalizovat nehody, nepozornost a tak podobně. Na druhou stranu, tato bunda ještě nemá tolik funkcí, aby přesvědčila každého. Na tom se prý ale pracuje a časem by mělo být možné přidat rozpoznávání hlasu nebo online platby.

Komentáře