Ulice, klenot mezi seriály a neodmyslitelná součást života mnohých občanů České republiky, pravděpodobně tento rok skončí. Ani samotní tvůrci zdánlivě nekonečného seriálu, který má za sebou již několik tisícovek epizod, si totiž nepamatují, kde přesně natáčení z důvodu koronavirové krize přerušili. V průběhu příštího týdne rada TV Nova definitivně rozhodne, zda-li bude natáčení nových epizod nevratně zrušeno.

TV Nova přerušila natáčení seriálu Ulice 17. března 2020 v zájmu ochrany zdraví jejích zaměstnanců, kteří se na natáčení seriálu podílejí. Podle původního plánu se měli herci a celý štáb do akce vrátit koncem března, situace se ale značně zkomplikovala. Nikdo si totiž není jistý tím, u jakého dílu bylo natáčení vlastně přerušeno.

Nemáš vlastní život? Pusť si denně seriál Ulice a prožij stupidní scénky béčkových herců za zenitem

„Dali jsme si na 2 týdny pauzu kvůli řadící pandemii koronaviru, ale když jsme se k rozdělané práci vrátili, zjistili jsme, že si vlastně nikdo nepamatuje číslo posledního dílu, který jsme natáčeli. Já sám vlastně ani nevím, jaké jsou rozehrané dějové linky. Když píšu scénář, většinou u toho moc nedávám pozor, nebo to nechám psát svou pětiletou dcerku,“ prozradil médiím jeden ze scénáristů seriálu.

K celé situaci se vyjádřila i tisková mluvčí TV Nova. Z jejího prohlášení je zřejmé, že Ulice s nejvyšší pravděpodobností opravdu skončí: „Čelíme teď jednomu z nejobtížnějších rozhodnutí v historii naší televize. Ačkoliv bychom velice rádi vyhověli všem fanouškům a Ulici na obrazovkách udrželi, za stávající situace je pravděpodobnější, že natáčení budeme muset definitivně ukončit. Pokud by na to opravdu došlo, a my stále pevně doufáme, že nedojde, slibujeme divákům, že je čeká repríza celého seriálu, což by je mělo na několik dalších desítek let zaměstnat.“

Michal Švehla, zdroj úvodní fotografie: Archiv TV Nova

Pozn.: V rámci dobré novinářské praxe je článek zcela vyfabulovaný. Zpráva je poplašného nebo jinak zavádějícího charakteru, proto by si ji neměl nikdo číst.

Komentáře