Paradoxně je jednodušší změnit názor společnosti na válku v Iráku, než přesvědčit muže, že si mohou vzít oblek s teniskami. Móda, jako obor oslavující kreativitu a obrovské variace možností, je podivuhodně upjatý, jakmile přijde na „zajetá“ a osvědčená pravidla. Těchto pět už by ale měl každý přestat řešit.

Pravidla obleku se musí dodržovat

Oblek se může obléknout jen s formální košilí, koženou botou a tak dál. To je hloupost. K šedému obleku nebo černému vypadají bílé tenisky a bílé triko naprosto úžasně. Oblek nebo smoking je skvělá věc, ale nežijeme v Downton Abbey. Nemusíte dodržovat přikázání. Klidně si ke smokingu obujte lesklé tenisky na namísto motýlku si na klopu přidělejte flitrovanou aplikaci. Protože proč ne?!

Stále formální, přesto zábavné.

Stále formální, přesto zábavné.

Vzory se nesmí kombinovat

Jedno z největších klišé je tvrdit, že dva vzory nemohou vypadat dobře dohromady. Samozřejmě existují limity, ale neexistuje důvod, proč si nevzít kostkovaný oblek a do něj košili s květinovým vzorem. Námořnické triko ke kalhotám s printem.

outdatedstyle2017-pattern

breakingalltherules_gm_mix_prints_01

Pravidla ponožek

Do mokasín nemusíte oblékat jen neviditelné ponožky a bílé ponožky můžete vzít do sandálů. Je to v podstatě velice jednoduché – pokud je člověk oblečený tak, že je vidět módní sofistikovanost a to co nosí dává smysl, ponožky v sandálech splynou (popřípadě dodají požadované fashion statement). Špatně vypadají jen na těch, kteří jsou celkově oblečení špatně.

Denim není formální

Od chvíle, kdy si Kanye oblékl rozervané džíny na Met Gala, padlo poslední dogma. Jakýkoliv denim může být součástí Creative Black Tie, pro Bussines Casual můžete obléknout denimovou bundu k formálním kalhotům a černé džíny mohou nahradit smokingové kalhoty do divadla.

Muž si nemůže dovolit extravagantní doplňky

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč je drtivá většina kupříkladu tašek, batohů, psaníček pro muže buď v hnědé nebo černé barvě? Protože se předpokládá, že muž nezvládne nic výraznějšího. Investujte do svojí oblíbené barvy a je jedno, jestli to bude zářivě růžová, rastrové printy u Prady nebo kožešinové batohy od Fendi.

Nemusíte se vším souhlasit, ale nemá ani smysl být striktně proti a lpět na zašlých poučkách. Přeci jen, kdyby to tak fungovalo všude, nikam bychom se nikdy neposunuli.

Komentáře