Nedlouho po první oficiální ukázce k filmu Avengers: Endgame se Marvel rozhodl dát fanouškům komiksového žánru ochutnávku i z dalšího z chystaných trháků. Spider-Man: Far From Home je v pořadí druhým pokračováním marvelovského rebootu série, část filmu se natáčela i v Praze. Premiéra je naplánována na 5. července letošního roku.

Nejpodstatnějším zjištěním celého traileru, který se na internetu objevil v úterý, je zajisté fakt, že Peter Parker je naživu. Jistě si vzpomenete, že v Avengers: Infinity War se Spider-Man, spolu s půlkou obyvatel celého vesmíru, proměnil v prach. Vzhledem k tomu, že Far From Home se odehrává až po událostech z nadcházejícího čtvrtého dílu Avengers, jedná se o jasné potvrzení, že Thanosovo lusknutí nebylo permanentní a všechny popravené hrdiny tak bezpochyby na stříbrném plátně uvidíme znovu. Jak přesně k tomu dojde, zůstává zatím záhadou.

Zemře Kapitán Amerika? Vrátí se Tony Stark? První trailer nastínil, co můžeme čekat v blížícím se trháku Avengers: Endgame

Ale zpátky k traileru. Z něho je na první pohled zřejmé, že ve filmu nebude nouze o vtipné momenty a scény, kterými byl i minulý díl napěchovaný. Spider-Man je prostě od přírody vtipálek a vynechání tohoto aspektu by byl od tvůrců pořádný krok vedle. Co se děje týče, vidíme Petera Parkera, který se spolu se svými přáteli vypravuje na školní výlet do Evropy. Jelikož se snaží žít život jako normální teenager, nechá svůj pavoučí kostým doma a vydá se na mezikontinentální cestu jako pouhý student. To však nemá dlouhé trvání, jelikož na scénu vstupuje Nick Fury, který Parkera okamžitě verbuje na speciální misi. Vypadá to, že cílem není nikdo jiný, než padouch Mysterio, kterého budou dobře znát fanoušci znalí komiksů, animovaných seriálů nebo počítačových videoher. Na celou ukázku z filmu se u nás můžete podívat.

Jelikož se jedná pouze o první trailer, který nám Marvel naservíroval, můžeme se v příštích měsících jistě těšit na několik dalších, které už o celém ději prozradí trochu více. Zatím ale můžeme jen spekulovat o tom, jaké dobrodružství přátelského souseda Spider-Mana čeká tentokrát.

Michal Švehla

Hvězda Avengers Jeremy Renner to s módou umí. Inspirujte se jeho přitažlivým a cool stylem

Komentáře