Pojem „efektivita“ jako by se stal mantrou poslední doby. Ale víme všichni, že ve skutečnosti se snadněji řekne, než provádí. Pracovní schůzky, konference či práce na několika úlohách současně, to v dnešní době není nic výjimečné. Na pomoc si však můžeme vzít chytré technologické vychytávky, které nám mohou naši práci co nejvíce usnadnit. Právě notebookem, který takových vychytávek v sobě ukrývá hned několik, je nový HUAWEI MateBook X Pro. Kromě jedinečného designu či výkonu na plné obrátky si vás jistě získá praktickým ovládáním a kompaktními rozměry ideálními pro přenášení mezi domovem a kanceláří.

Držet krok s veškerými nároky, které na nás klade šéf, klienti, rodina a koneckonců i my samotní, to dá člověku občas zabrat. Máme pro vás ale poměrně dobrou zprávu. To, že občas nezvládáme být produktivní, jak bychom si přáli, nezávisí jen na nás, ale také na technologiích, kterými se obklopujeme.

Představte si známou situaci. Pracujete na prezentaci a najednou počítač na dlouhé minuty zamrzne nebo se vám sám od sebe zavře dokument s neuloženou prací. Asi potvrdíte, že takových scénářů by se dalo vyprávět nespočet. Tak nás napadá, co za tím vším udělat tlustou čáru?

Vybrat si správný pracovní počítač se vyplatí

Spolehlivý a rychlý počítač je bezesporu jedna z věcí, která nám dokáže pomoci nastavit efektivitu a produktivitu naší práce na maximum, a přitom se z toho nezbláznit. Jde vidět, že se na to při vyvíjení nového MateBooku X Pro v HUAWEI nezapomnělo. Tahle prémiová novinka představuje řadu vlastností a funkcí, které vám pracovní den mohou výrazně zpříjemnit.

Tím, že čím dál více firem umožňuje svým zaměstnancům pracovat střídavě doma i v kanceláři, hraje možnost snadného přenášení důležitou roli. Proto vzal HUAWEI výkon vlajkového počítače a umístil ho do těla lehkého, a přitom bytelného notebooku. MateBook X Pro přichází s 14,2palcovou obrazovkou v poměru mimořádných 92% k tělu notebooku – obrazovka je tedy velká, ale ne na úkor celkové velikosti zařízení. Navíc s váhou pouhých 1,26 kg je s ním cestování opravdu pohodlné.

Aby oči po celém dni nebolely

Prosedíte u počítače celé hodiny? O důvod více chránit před účinky obrazovky váš zrak. Vývojáři MateBooku X Pro si to zřejmě vzali k srdci, protože displej vybavili schopnostmi jako je dynamické přizpůsobení teploty barev nebo chytrá regulace jasu podle okolních světelných podmínek. Není tak divu, že tím si notebook vysloužil certifikaci TÜV Eye Comfort 3.0. Nejen čtenářům přijde vhod také povrchová nanooptická úprava, která zamezuje odrazům světla na obrazovce, díky čemuž je obsah na displeji dobře viditelný i při  osvětlení pod zářivkami nebo na přímém slunečním světle. S MateBook X Pro tak můžete pohodlně pracovat i venku a vychutnat si tak poslední letní dny.

Stejně jako umí být obrazovka MateBooku X Pro šetrná, tak dokáže být i pěkné ostrá. S rozlišením v 3,1K je každý detail čistý a zaručuje tak opravdu krásnou podívanou. Nezáleží, jestli budete zrovna upravovat fotografie, stříhat videa nebo připravovat prezentaci, ostrost a barvy na FullView displeji jsou dechberoucí.

Udělejte si to jednodušší

Pojďme se ještě jednou vrátit k tématu produktivity. K práci na počítači neodmyslitelně patří také stále se opakující úkony – otevřít záložku, zavřít prohlížeč, spustit kameru nebo třeba upravit hlasitost. Běžně by nás to stálo několik kliknutí nebo dokonce návštěvu nastavení. Dnes už se ale dají všechny „zkratky“ k běžným akcím schovat na jediné místo, v případě HUAWEI do touchpadu. MateBook X Pro má v sobě tuhle vychytávku, kdy vám stačí znát pár gest a o poznání tím zrychlit ovládání počítače. Ve spojení s tím, že je také displej počítače dotykový, možná brzy zjistíte, že už se obejdete i bez klasické myši.

Denním chlebem mnohých z nás je také používání více zařízení naráz. Na chytrém telefonu komunikujeme s kolegy, na tabletu si zapisujeme své nápady a hovory vyřizujeme s bezdrátovými sluchátky v uších. Občas si až člověk řekne, jak skvělé by bylo mít všechno po pořádku na jednom místě. Voila, i na to už existuje snadné řešení.

Spojte veškerá zařízení v jedno

Prostředí Super Device neboli Zařízení+, je funkce, v rámci které propojíte zařízení HUAWEI a tím jste schopni sdílet, zobrazovat či vytvářet obsah napříč zařízeními. Funguje to velice jednoduše na principu “drag & drop“, tedy pouhým přetažením ikon na displeji spárujete například počítač s vaším tabletem, telefonem a mnohým dalším.

Výsledkem toho je pohodlnější, plynulejší a bezpečnější zážitek v rámci jediného “superzařízení“. Je nutné podotknout, že tuto funkci podporují jen vybrané zařízení Huawei.

Pokud chcete na své cestě k efektivnějšímu způsobu práce začít spíše s notebookem, řekněme lidovějšího rázu, než je právě prémiový MateBook X Pro, pro takové z vás tu je velice příjemná alternativa. Je jí MateBook D 16, další z novinek HUAWEI, která vám nabídne atraktivní design, spolehlivý výkon a 16palcovou obrazovku s tenkým rámečkem, čímž chytře šetří každý milimetr místa.

Komentáře