Předseda Národní sportovní agentury a poslanec Milan Hnilička z hnutí ANO, kterého si všichni pamatujeme jako hokejového brankáře, co to tisíckrát schytal pukem do hlavy, byl načapán na ilegální párty v Teplicích. Tam se bavil společně s nechvalně známým podnikatelem Petrem Bendou, bývalým hokejistou Jirkou Šlégrem, ex-premiérem Jirkou Paroubkem a dalšími desítkami oslavenců, kteří přijeli shodou náhod na „pracovní“ schůzku. Nakonec to dopadlo blbě, a tak se Hnilička rozhodl platit, jenže to pokazil.

Hnilička to opět pokazil

Když jste hokejista, tak vám lidé opustí ledacos. Stačí, když hrajete dobře, tak lidem nevadí, že jste děvkař, gambler, násilník ani hlupák. To ovšem neplatí o kariéře politika a obzvlášť ne v nouzovém stavu. To bohužel nepochopil bývalý brankář Milan Hnilička, který má za sebou neuvěřitelnou sportovní kariéru, ale v rámci politiky to moc nevychytal. Je pravdou, že se v roce 2017 stal poslancem za hnutí ANO, a o dva roky později předsedou Národní sportovní agentury, kde rozhoduje o tom, jak rozdělit přes 8 miliard korun ročně, ale na druhou stranu by měl tak trochu tušit, že když přijede v nouzovém stavu a v době nejtvrdších restrikcí do centra Teplic na mejdan, tak to nejspíš praskne. Kdyby použil Google mapy, zjistil by, že se Bendovo hotel nachází na náměstí, takže příjezd účastníků večírku bude všem na očích.

FOTO: 7 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou

7 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou - 762842-56a77ff85f9b58b7d0eb0f9b7 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou - Jiří_Šlégr7 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou - 1080px-JaromirJagr2010WinterOlympics7 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou - 720px-Jiří_Šlégr_-_Fribourg-Gottéron_vs._HC_Litvinov,_Exhibition_game,_20th_February_2010_(1)-27 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou - Nagano_1998-Russia_vs_Czech_Republic
Další fotky
7 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou - tyden7 důvodů, proč je lepší být hokejistou než fotbalistou - Vladimir_Putin_14_August_2001-2

Na místě se ihned večer objevili novináři z bulvárních časopisů, kteří Hniličku a další načapali, a tak se bývalý hokejista rozhodl omluvit všem a poslat 50 tisíc na charitu jako omluvu. Ale to bylo málo. Navíc to pokazil, protože to omylem Chartě 77, kterou komunisté z duše nenávidí, takže když se to kolegové z KSČM dozvěděli, hrozili okamžitým ukončením tiché podpory vlády. Proto musel Hnilička udělat další velké gesto, a tak složil kvůli porušení protiepidemických opatření svůj poslanecký mandát. „Je to ještě větší guma než já,“ zareagoval na Hniličkův přešlap kolega Jirka Šlégr, který má v hokejovém světě pověst gumy.

Hnilička už poslancem nebude, ale funkci předsedy Národní sportovní agentury si prý nechá. Ve funkci ho dokonce podpořil i Jarda Jágr, a přes to vlak nejede.

Opět si z vás střílíme, protože Hnilička peníze Chartě neposlal, ale za to poslal 50 tisíc nějaké charitě, aby se vykoupil ze svých hříchů. A Šlégr o něm také neřekl, že je guma, protože má sám máslo na hlavě a měl by taky odstoupit z funkce místopředsedy Rady České televize.

Mercedes Lakatoš

Komentáře