K naprosto revolučnímu zjištění přišli brněnští vědci z Vysoké školy života, kterým se podařilo zjistit, že oheň vynalezl černoch. Když se tuto informaci dozvěděli aktivisté z Black Lives Matter, uspořádali po celé USA oslavné demonstrace, které zahrnovaly zapalování aut i veřejných budov. Na Brno dobrý.

Černoch přinesl lidstvu oheň

Na základě vědeckého výzkumu brněnských vědců se ukázalo, že muž, který v pravěku jako první vynalezl oheň, byl černoch. Vědci na to přišli na základě prozkoumání jeskynních maleb, které byly namalované hnědou a černou barvou. „Nechápeme, že na to ještě nikdo před námi nepřišel. Nám se stačilo podívat na několik maleb od pralidí a v podstatě ihned jsme poznali, že ti lidé byli Afričané,“ zmiňuje se exkluzivně naší redakci profesor Roman Rýmula.

Muž, který na ruletě odmítl vsadit na černou, nyní čelí obvinění z rasismu

Když se o této radostné zprávě dozvěděli v USA, vzbudilo to obrovský povyk. „Černoši přišli s ohněm, díky kterému bílí lidé grilovali mamuty a vyhřívali jeskyně. Uvažujeme o tom, že budeme žalovat bílou rasu za to, že nám ukradla patent. Afroameričané si taky nepřivlastňovali patenty od vynálezů Edisona, takže bychom uvítali, kdyby to bylo oboustranné,“ popisuje situaci tisková mluvčí z hnutí Black Lives Matter. Následně se celé hnutí rozhodlo uspořádat oslavnou demonstraci, která zahrnovala zapalování aut a historických budov, které v USA vznikly jen díky práci afroamerických otroků.

Mezi lidmi se samozřejmě našli i odpůrci, kteří s tímto tvrzením souhlasí. „Kdyby v pravěku existovala bílá pastelka na jeskynní zdi, tak by s ní určitě pralidi malovali ostatní pralidi. A o to se s vámi klidně vsadím,“ reaguje jeden z naštvaných fanoušků kapely Ortel, kterého jsme potkali cestou z úřadu práce.

Samozřejmě, že doufáme, že se celá tato situace brzy vyjasní a my budeme vědět, kdo vlastně jako první vymyslel oheň. Nicméně jde o vtip, který vás má za úkol pobavit nebo naštvat.

Ferrari Lakatoš

Komentáře