Celosvětový počet úmrtí způsobených koronavirem rapidně klesnul poté, co devatenáctiletý mladík ze Španělska na svém instagramovém profilu zveřejnil video, na němž ukazuje, jak se s nemocí snadno a rychle vypořádat.

Sebastian K. se na osudném videu dle svých slov rozhodl koronaviru ukázat „zač je toho loket“, a před zraky všech svých sledujících se oběsil. Už několik hodin po odvysílaní livestreamu se díky lidem, kteří Sebastiana napodobili, začaly statistiky úmrtí ná koronavirus výrazně zlepšovat. Experti se shodují na tom, že farmaceutické společnosti díky tomu přijdou o miliardy dolarů, které plánovaly vydělat z prodeje předražené vakcíny.

Fotbalista se neosvědčil. FC Sevilla ho vyměnila do epicentra koronaviru

„Ačkoliv se nyní musíme potýkat s větším počtem sebevražd, než na který jsme normálně zvyklí, všichni máme velice dobrou náladu. Podařilo se snížit počet lidí, kteří zemřou na koronavirus o celých 87%, a náš cíl je tak splněn! Je to neuvěřitelný úspěch a za to vše neděkujeme žádnému odborníkovi, vědci nebo politikovi, ale devatenáctiletému klukovi, jež se nebál obětovat svůj život pro společnost. Budiž mu země lehká,“ řekl médiim výkonný ředitel WHO Tedros Adhanom. „Na oficiálním eshopu WHO si nyní můžete pořídit limitovanou edici oblečení s nápisy RIP Corona, nebo RIP Sebastian. U nás si každý přijde na to svoje,“ dodal.

Michal Švehla

Pozn.: V rámci dobré novinářské praxe je článek zcela vyfabulovaný. Zpráva je poplašného nebo jinak zavádějícího charakteru, proto by si ji neměl nikdo číst

Komentáře