Za dva týdny tu máme opět čas Vánoc, což znamená, že po nás všichni v našem okolí budou vyžadovat dárky k Vánocům. My samozřejmě máme několik tipů, jak na těchto předražených svátcích ušetřit. Rozejděte se s přítelkyní a pohádejte se s přáteli. V lednu se za nimi vraťte s prosíkem a omluvou a doufejte, že se vše vrátí do starých kolejí. I to je jedna z možností.

Vyzrajte nad drahými Vánocemi

Blíží se období Vánoc, tedy doby, kdy jsou automaty nejvíc nakrmené od obdarovaných lidí, takže dávají. Vám však nezbyde dostatečná rezerva k tomu to pořádně roztočit, jelikož budete muset kupovat z ušetřených dávek a vrácených grešláků dárky své rodině, přítelkyni a kamarádům. Naštěstí tu existuje mnoho řešení k tomu, jak ušetřit co nejvíce peněz na bedny.

1. Rozejděte se s přítelkyní

Jak jsme psali v úvodu článku, tak jednou z možností je samozřejmě předvánoční rozchod. Sice tím ušetříte na dárcích pro vaši partnerku nebo partnera, ale na druhou stranu tím zároveň přijdete o dárek pro sebe. To byste měli brát v úvahu. V lednu samozřejmě můžete zkusit vše napravit a udobřit se. I takto jde.

FOTO: 8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě

8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - facebook8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - facebook j8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - facebooook8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - fb ugly christmass tree8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - instagram
Další fotky
8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - pbh28 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - FB8 nejhnusnějších vánočních stromků na světě - fb

2. Pohádejte se s rodinou a přáteli

Rodina a kamarádi budou samozřejmě rovněž v očekávání, že jim něco hezkého nadělíte pod stromeček, a proto bude lepší, když se s nimi nějak hromadně pohádáte. Opijte se na předvánoční rodinné sešlosti a objednejte tam striptérku nebo se prostě jen líbejte se sestrou u rodinné večeře. Věřte, že s vámi nikdo minimálně do února nepromluví. Podobným způsobem lze tuto metodu aplikovat i v přátelském kruhu, ale líbat se můžete například s těhotnou přítelkyní svého nejlepšího kamaráda.

3. Vycestujte daleko a na dlouho

Ano, samozřejmě že se budete vymlouvat, že to stojí peníze, ale odcestovat daleko lze i stopem. V zimě je to sice náročnější, ale zadarmo přespíte na záchodcích u pumpy, a když budete stopovat směrem na jih, tak bude tepleji a tepleji. Místo dárků pak stačí poslat všem jen blahopřání a fotku mobilním telefonem. I takto lze nad tím vším vyzrát.

4. Dohodněte se na nedávání dárků

Nejméně drastická metoda, která spočívá v tom, že už v říjnu oběhnete všechny své přátele, známé a rodinné příslušníky s tím, že Gréta v televizi říkala, že máme moc velkou spotřebu, a proto by bylo správné, kdybyste si nic navzájem nedávali. Budete vypadat jako oduševnělý vzor pro příští generace a zároveň ušetříte.

5. Něco vyrobte

Internet je plný tipů a triků na to, jak vyrobit vánoční dárek v podstatě zadarmo. Můžete například natrhat větve a šišky a slepit z nich vánoční věnec nebo lze něco hezkého namalovat. Pokud nemáte talent a budou vaše díla vypadat retardovaně, tak doporučujeme všem namluvit, že jste to koupili za těžké peníze od místní umělecké školy pro mentálně postižené. Když obdarovaným nakecáte, že jste tím pomohl dobré věci, budou vás milovat.

Doufáme, že vám tyto rady pomohou úspěšně přežít nákladné vánoční svátky.

Ferrari Lakatoš

Točka, bedňák, géčko… 8 typů lidí, na které nejčastěji narazíte v hernách a kasinech

Komentáře