Moderní, bohatá, bezpečná, kulturní, vkusná a vůbec báječná země. Takový obraz se snažilo vytvořit Rusko během mistrovství světa ve fotbale. Fanoušci, fotbalisté i funkcionáři odjeli a matička Rus se opět vrací do normálu. Připomeňme si v obrazech zásadní scény z největší země světa.

FOTO: Obrazy z Rusi

Obrazy z Rusi - welcome-to-russia20Obrazy z Rusi - welcome-to-russia23Obrazy z Rusi - welcome-to-russia1Obrazy z Rusi - welcome-to-russia19Obrazy z Rusi - welcome-to-russia8
Další fotky
Obrazy z Rusi - welcome-to-russia5Obrazy z Rusi - welcome-to-russia6Obrazy z Rusi - welcome-to-russia9Obrazy z Rusi - welcome-to-russia4Obrazy z Rusi - welcome-to-russia15Obrazy z Rusi - welcome-to-russia16Obrazy z Rusi - welcome-to-russia2Obrazy z Rusi - welcome-to-russia13Obrazy z Rusi - welcome-to-russia14Obrazy z Rusi - welcome-to-russia10Obrazy z Rusi - welcome-to-russia6Obrazy z Rusi - welcome-to-russia17Obrazy z Rusi - welcome-to-russia21

Na populárním videu na YouTube anglický kluk, který s otcem jel na mistrovství světa do Ruska, vyvrací rozšířená klišé Angličanů o Rusku. Navzdory běžným představám je to prý bezpečná země, moderní, příjemná a pohodová. Právě za účelem zboření zakořeněných mýtů a vytvoření kladné image ostatně Rusko šampionát pořádalo. Proto Rusové organizovali i minulou zimní olympiádu. Aby fanoušci viděli, že negativní předsudky nejsou pravdivé.

Pořád to je ale země, kde se vraždí novináři. Země, která obsadila území jiného státu a pokračuje tam ve vojenských a polovojenských operacích, při nichž se umírá. Země, kde 30 % mužů a 15 % žen každoročně podlehne na onemocnění spojené s konzumací zejména tvrdého alkoholu. Země, která je neživí špičkovými technologiemi, ale těžbou a vývozem surovin. Země, kde stále platí Stalinovo „není člověk, není problém“. Země neomezených možností. V galerii je několik ilustračních fotografií z každodenního života na matičce Rusi. O Rusku ani Rusech možná neříkají nic. Nejspíš je to jen nějaká účelovka a kampaň. Stejně jako mistrovství světa ve fotbale.

Petr Bílek

Má lepší letadlo americký nebo ruský prezident? Zjistěte ZDE.

Komentáře