Chcete darovat něco unikátního? Nebo se „jen“ stát designérem vlastního interiéru? Sklárna Moser vám vyjde vstříc.

Zakázková výroba samozřejmě není ve slavné karlovarské sklárně žádnou novinkou. Po celé generace se na ni obrací panovnické rody, prezidentské kanceláře, významné mezinárodní instituce, ale i jednotlivci s žádostí o výrobu originálního uměleckého objektu či personalizovaného nápojového setu. Návrhy těchto unikátních děl primárně připravoval a nadále připravuje sehraný tým sklárny ve spolupráci s významnými designéry či výtvarníky. K neotřelému dílu z moserovského křišťálu dnes ale vede i snazší cesta přes konfigurátor MyMoser.

Pro intuitivní online nástroj připravila karlovarská sklárna výběr ze svých nejoblíbenějších děl. Jedná se o produkty, které nabízejí dostatek prostoru pro různé velikosti a typy rytin jako jsou sklenice, karafy i vázy. V konfigurátoru si pak mohou ti, kdo jsou hraví, chtějí vlastnit nebo darovat něco speciálního vybrat barevné provedení stejně jako vzhled rytiny. K dispozici jsou snové motivy Petra Síse, něžné ilustrace Marie Makeevy i dosud nevyužité návrhy Ludwiga Mosera, zakladatele sklárny.

Vázy jsou na výběr zatím pouze dvě – Diva, stálice z portfolia Moser, a váza Spheres designéra Jiřího Šuhájka. U té lze jako u jediné ze stávající nabídky produktů kromě barvy upravovat i její velikost. Dílo legendy českého sklářství tak získá jedinečný otisk. Kombinace, kterou zvolíte, může v konfigurátoru totiž vzniknout pouze jednou a po vaší objednávce se stane pro další zákazníky nedostupnou.

Konfigurátor jsme si sami vyzkoušeli a každý z jeho čtyř kroků je intuitivní a srozumitelný.

Nemusíte se bát ani pokud svému smyslu pro detail nebo výtvarnému cítění nedůvěřujete. Na kombinaci nekompatibilních technik vás konfigurátor sám upozorní, takže pod vašima rukama skutečně vznikne umění, nikoliv laciný kýč. Hrát si v tuto chvíli můžete s barvami, rytinami nebo oroplastikou. Do budoucna chystá Moser spolupráci s dalšími designéry i výtvarníky.

Konfigurátor MyMoser pro vytvoření vlastního křišťálového skvostu najdete na adrese www.moser.com. Výroba v legendární sklárně je od svého založení až po současnost stále ruční. Každý kus skla, který opustí její brány, projde rukama mnoha mistrů i třemi koly velmi náročných kontrol kvality. Proto neváhejte a nákup osobitého dárku plánujte s dostatečným předstihem. Nápojové sklo s drobnými rytinami či monogramy je z hlediska výroby nejjednodušší a jeho dodání tím pádem nejrychlejší. Výroba trvá jeden až dva týdny. Vázu Diva získáte i s motivem z konfigurátoru do měsíce. Nejsložitější jsou pak unikátní vázy Spheres, na kterých skláři pracují přibližně měsíce tři. Dobu dodání vámi vytvořeného návrhu zjistíte přímo v konfigurátoru, kde se vám zobrazí ještě před závaznou objednávkou.

 

Komentáře