S novým modelem Xiaomi 12 chce značka nasadit parohy veškeré konkurenci, včetně vlajkových lodí nejprodávanějších značek. Nabízí špičkové technologie ve třech provedeních, včetně královské verze 12 Pro.

V případě nové dvanáctky jdou kompromisy stranou. Tohle je skutečně top strop ve všech ohledech. Sexy tělo telefonu dává na odiv obrovský 6,73″ AMOLED displej s rozlišením 3 200 × 1 440 pixelů a obnovovací frekvencí v rozsahu 1 až 120 Hz. Jeho maximální jas je až 1500 nitů, což spolu s podporou Dolby Vision a HDR znamená dechberoucí vizuální zážitek, podpořený duálními reproduktory se štemplem audiofilů z Harman/Kardon. Odškrtáváte si technologické vrcholy? Co třeba historicky první použití špičkového SnapDragon 8 Gen 1, který dává telefonu spolu s 12 GB RAM v případě verze Pro doslova křídla. Připravte se na plynulý chod všech aplikací a především fantastický herní zážitek u titulů, které podporují 120 Hz a využijí tak hardware na maximum.

Foťáky jsou jedním z nejdůležitějších trumfů dnešních telefonů, ale jejich vlastnosti se mohou zásadně lišit. Xiaomi 12 vám to usnadní, protože má trojitý snímač s 50Mpx rozlišením. Hlavní kamera Sony IMX707 s nadstandardní velikostí 1/1,28″ je opatřena optickou stabilizací a světelností f/1.9. Díky tomu zachytí až o 120 % více světla a mnohem více detailů i uprostřed noci. Teleobjektiv i širokoúhlý objektiv mají taktéž velkorysých 50 Mpx a selfie kamerka s podporou HDR nabídne 32 Mpx snímač. To nejlepší jsme si ale nechali na konec. S nabíječkou v základním balení telefon zvládá rychlonabíjení 120 W, díky čemuž se z nuly na stovku nabije za pouhých 18 minut!

Xiaomi 12 Pro stojí 27 999 Kč. Základní verze Xiaomi 12 startuje těsně pod 20 tisíci korunami.

 

Komentáře