Investiční platforma Portu spouští sondu do českých domácností. Zajímá ji, jak jsou na tom Češi s finanční gramotností a jak vnímají ekonomický dopad koronakrize. Ke kampani, která má v tomto směru edukovat, si společnost Portu přizvala na pomoc známého influencera Karla Kovyho Kováře, s nímž připravila řadu informativních videí. Ten se v úvodním videu svých sledujících ptá, kdy se s finanční gramotností setkali poprvé a v čem mají mezery.

Češi totiž své peníze obvykle nechávají ležet ladem. Dnes mají na běžných a spořících účtech dokonce historicky nejvíce peněz, minimálním úrokovým sazbám navzdory. Jejich peníze tak kvůli inflaci každoročně reálně ztrácí na hodnotě.

Kampaň má za cíl nejen vysvětlit důležitost finančního plánování a nechat nahlédnout do světa zhodnocování peněz, ale rovněž vyvrátit nejčastější mýty spojené s investováním. Jednoduchou a zábavnou formou ukazuje rozdíly mezi spořicími účty, podílovými fondy a nízkonákladovým investováním do diverzifikovaných portfolií Portu. Tento typ dlouhodobého pasivního investování totiž v delším období přinese nejlepší výsledky (zhodnocení) a současně neobere o zbytečné poplatky a čas.

Oslovit populárního influencera, který patří mezi nejvlivnější lidi českého internetu, byla logická volba i proto, že je Kovy sám dlouholetým a spokojeným klientem Portu. Investuje do trendy sektorů, ve kterých vidí největší potenciál (čistá energie, IT, kybernetická bezpečnost), a doplňuje to o klasické indexy jako je S&P 500.

Portu – lepší místo pro vaše peníze

Při správě investic Portu sází na spojení pokročilé automatizace, vlastního unikátní softwaru a zkušeností portfolio manažerů WOOD & Company, české společnosti s třicetiletou historií. Portu věří, že přístup k odborné správě financí si zaslouží každý. Zákazník tedy získá globálně diverzifikované portfolio na míru, ať už investuje milion nebo třeba jen 1 000 korun. Portu podléhá dohledu České národní banky a je držitelem široké licence k poskytování investičních a dalších finančních služeb nejen v ČR.

Více informací ohledně investičních možností a problematiky finanční gramotnosti naleznete na www.portu.cz.

Komentáře