K neuvěřitelnému závěru přišli brněnští vědci z druhého největšího města v České republice. Podle jejich zjištění se jim podařilo spočítat, že počet lajků u fotografií, na kterých jste nazí v ledové vodě, je dvojnásobný, než například na těch, na kterých v ledové vodě nejste. Vědci na to přišli způsobem, který vás možná bude všechny šokovat.

Otužování je hit letošních mrazů

Z otužování se stal trend letošní sezóny. Zatímco v předchozích letech se běhalo, tábořilo v lese a jezdilo na Bali, tak letos se běžkuje a hlavně otužuje. Celé Česko se totiž rozhodlo, že si tímto způsobem posílí svůj imunitní systém, takže ničí bruslařům led na rybnících, aby se mohli na dvě minuty ponořit do studené vody, vyfotit se a nasdílet vše na Instagram. „Z jiného důvodu to ani nedělám. Voda je studená a už jsem měl jednou náběh na infarkt a podruhý zase zápal plic, jenže to mě nezastaví před tím, abych měl svou vydatnou porci lajků. Pro nic jinýho se v týhle době ani žít nedá,“ prozradil nám zapálený fanoušek otužování z Prahy.

FOTO: 7 věcí, které vás před koronavirem neochrání

7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - 5291229689_88cc09412f_b7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - snimek_obrazovky_2020-03-03_v_12.45.147 věcí, které vás před koronavirem neochrání - bůh wiki7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - hornbach.cz7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - pixabay
Další fotky
7 věcí, které vás před koronavirem neochrání - 5e302a5914398-43287 věcí, které vás před koronavirem neochrání - antibiotika pixabay

Častého otužování si všimli i vědci z Brna, kteří se rozhodli prozkoumat tuto zajímavou skutečnost na vlastní pěst. Naší redakci se podařilo zkontaktovat jednoho z těchto vědců, kterým nám řekl toto. „Rok 2021 patří otužování, proto jsme se chtěli zaměřit na to, jaký to má vliv na lidské životy. Na základě starých učebnic už dávno víme, že otužování pomáhá proti některým nemocem, vysokému krevnímu tlaku nebo bolesti zad, ale nás spíš zajímal sociální dopad. Proto jsme navštívili několik náhodných profilů na Instagramu a zjistili jsme, že třeba pan mike_nowak mělu fotografie na u vánočního stromečku jen 20 lajků, zatímco u fotky z ledové vody to bylo 30 lajků. V podobném poměru to bylo i u ostatních uživatelů, takže jsme si spočítali, že otužilci mají u těchto fotografií o 50 % více lajků,“ odpověděl nám brněnský vědec, který si nepřál být jmenován.

V Brně nicméně doufají, že na tento objev získají grant, protože nic geniálnějšího se doposud v tomto městě zjistit nepodařilo.

Celý článek je samozřejmě vymyšlený. Otužování je sice dobré, ale naší republiku bohužel nespasí.

Mazda Lakatoš

Komentáře