Nejprodávanější vánoční píseň moderní doby All I Want From Christmas Is You americké zpěvačky Mariah Carey má celosvětově na svědomí několikrát více úmrtí než virus covid-19.

Ačkoliv pandemie koronaviru s příchodem zimy značně nabrala na síle a počet zemřelých na tento virus stále roste, vánočnímu hitu All I Want From Christmas Is You nesahá ani po kotníky.

Farmaceutické společnosti ho nenávidí. Nakažený mladík přišel s trikem, jak jednoduše zahubit koronavirus

Podle oficiálních statistik kvůli této písničce od roku 1994, kdy byla vydána, spáchalo sebevraždu více než 70 miliónů lidí. V roce 2020 si život kvůli Mariah Carey vzalo už 3 miliony lidí, a do Vánoc přitom zbývá ještě týden.

„V roce 1996, hned dva roky po vydání té prokleté písničky, si na život sáhli moji dva sourozenci. O 5 let později to byl můj otec, který si o Vánocích na Štědrý den prostřelil hlavu, když All I Want From Christmas Is You pustili v rádiu po sedmé za sebou,“ svěřuje se muž, jehož celá rodina během posledních 25 let spáchala sebevraždu.

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje píseň neposlouchat více jak třikrát denně, pokaždé minimálně s tříhodinovou pauzou.

Michal Švehla

Pozn.: V rámci kvalitní novinářské praxe je článek zcela vyfabulovaný. Zpráva je poplašného nebo jinak zavádějícího charakteru, proto by si ji neměl nikdo číst.

Komentáře