Každou sezonu si pro vás šampaňské Krug připraví jiné gastronomické překvapení, další lahůdku. Svůj unikátní koncept párování šampaňského s něčím dobrým k jídlu obohacuje o další novinku právě nyní. 

Než se dozvíte, na co přesně se vaše chuťové pohárky mají připravit, dáme si malou lekci z historie. Šampaňský dům byl založen v Remeši roku 1843 Josephem Krugem, nekonformním vizionářem s nekompromisní filozofií. Na prvním místě pro něj vždy bylo potěšení, a to nejlépe celoroční, takže bez ohledu na meziroční výkyvy počasí. Proto kladl zvýšenou pozornost na charakter vinic, respektoval jedinečnost každé viniční trati a jejího vína a systematicky budoval rozsáhlou knihovnu rezervních vín z různých let.

FOTO: Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu

Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu -
Další fotky
Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu - Jak se páruje šampaňské s rybami? Pojeďte s námi na Mallorcu -

A pak šel ještě dál. Za pomoci velice originálního přístupu k výrobě šampaňského se rozhodl překonat tradiční pojetí ročníkového vína a každý rok vytvářel co nejplnější vyjádření šampaňského. Založil tak šampaňský dům, ve kterém si jsou všechna šampaňská vína rovna, i když každé představuje jiný přírodní úkaz. Již šestá generace rodiny Krug pečuje pečlivě o tento odkaz svého zakladatele. Jak?

Například tím, že každý rok Krug vyzve šéfkuchaře ze svých „Krug ambasád“, restaurací, s nimiž díky jejich kreativitě úzce spolupracuje, aby vytvořili unikátní recept pokrmu přesně padnoucímu k šampaňskému Krug Grande Cuvée. Letos se jejich recepty točí kolem ryb. Dvanáct oslovených šéfkuchařů si dalo sraz na Mallorce, aby se mimo jiné zúčastnilo ranního rybolovu, jenž se stal jejich hlavní inspirací.

Výsledkem šéfkuchařského snažení jsou nejenom skvělá jídla, která se ideálně párují se šampaňským Krug Grande Cuvée, a nově i Krug Rosé, ale i kniha „Tails of the Sea“ (Ploutve z moře), která celou tuto iniciativu dokumentuje, a stejnojmenný krátký film, na nějž se nyní můžete podívat.

Knihu „Tails of the Sea“ si můžete objednat na krug.com nebo přímo v některé z restaurací zařazených do tohoto exkluzivního projektu. Tak dobrou chuť a na zdraví!

 

 

Komentáře