Tvar blesku získal i další nečekaný produkt kontroverzního Elona Muska a přidal se tak k poněkud bizarní sbírce děl úspěšného podnikatele, který mimo naší planetu dobývá i vesmír. V minulosti se pod Muskovým jménem dostaly na trh například šortky, plamenomety, nebo surfařská prkna.

Na počátku listopadu se na trhu objevila kuriózní lahev ve tvaru blesku plná silného destilátu zlatavé barvy. Produkt s cenovkou 250 amerických dolarů (tedy asi 5500 korun) poslala do prodeje automobilka Tesla, v jejímž čele stojí Elon Musk.

FOTO: Po tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo

Po tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo - Screen-Shot-2020-11-05-at-4.24.25-PMPo tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo - tesla tequila for salePo tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo - musk_tequila_mdPo tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo - wersm-teslaquila-1Po tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo - 104763989-GettyImages-855370098-elon-musk
Další fotky
Po tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo - nosotros-tequilaPo tequile Elona Muska „Tesla Tequila“ se okamžitě zaprášilo - Nosotros

Historie nového Muskova výtvoru započala aprílovým tweetem z roku 2018, ve kterém Musk informoval sledující o „kompletním a totálním bankrotu“ společnosti Tesla a následném objevení Muskova bezvládného těla opřeného o Tesla Model 3 se zaschlými slzami na tváři, obklopeného prázdnými flaškami „Teslaquilly“, pomocí kterých se pokoušel zapomenout na krutou realitu.

Z pouhého vtipu však o dva roky později skutečně vznikla prémiová „Tesla Tequila“ v luxusní ručně zhotovené lahvi. Destilát z mexické agáve zrál patnáct měsíců ve francouzských dubových sudech.

Den, kdy Dublinem proudil potok hořící whisky. Neodolatelná nadílka zabila 13 lidí, otrávili se alkoholem

O správný harmonický výsledek se postarala společnost Nosotros Tequila, která se její výrobou, na rozdíl od nezasvěcené automobilky, zabývá již nějaký ten rok. Nosotros Tequila pak podobný typ alkoholu na svých stránkách prodává za 45 amerických dolarů.

I když bylo možné raritní tequillu objednávat pouze po dvou kusech a v pár amerických státech, alkoholová zásoba byla již druhý den zcela vyprodána a Tesla tak slavní další úspěch.

Jan Králík

Komentáře