Prodejní výstava českých i zahraničních designérů začíná již v pondělí a nabízí tak možnost nakoupit originální umělecké vánoční dárky. Zajímavé jsou také doprovodné programy. Těšit se můžete například na křest knihy City Primeval: New York Berlin Prague od Roberta Carritherse a Louise Armanda, křest kalendáře Jan Kaplický – „Personal by Alžběta Jungrová 2018“, vernisáž Gerarda Kuijperse-Střet titánu, talk show o vzniku globální retail charitativní značky Maappi a další přednášky.

Designový festival začíná v pondělí 27.11.2017 v 18:00 hod slavnostním zahájením starostou Prahy 1 Ing. Oldřichem Lomeckým, Eliškou Kaplicky Fuchsovou a zástupci Ministerstva kultury České republiky. Následovat bude křest kalendáře Jan Kaplický – Personal by Alžběta Jungrová 2018.

Kalendář Jan Kaplický – Personal by Alžběta Jungrová 2018 završuje úspěšnou řadu unikátních kalendářů mapujících tvorbu tohoto významného architekta, designéra a vizionáře. Ve spolupráci nakladatelství PRESCO GROUP, a.s., Nadačního fondu Kaplicky Centre a Elišky Kaplicky Fuchsové vznikl jedinečný umělecký počin, který zachycuje na černobílých fotografiích momenty ze života Jana Kaplického – jsou zde chvíle setkávání, osobního štěstí i jeho milované práce. Kalendář je opatřen speciálním osobním kalendáriem, které Jan Kaplický vytvořil a které používal. Nový kalendář pro rok 2018 je kolekcí černobílých fotografií Alžběty Jungrové, významné české reportážní fotografky, spolupracovnice mnoha tuzemských i zahraničních periodik a držitelky ocenění Czech Press Photo. Fotografie decentně a nenásilně zachycují soukromý život Jana Kaplického v mnoha podobách, je z nich však cítit síla jeho osobnosti, životní postoje, radosti i starosti.

 

„S Johanem se z nás za ty roky stali přátelé, důvěra, která mezi námi vznikla, mi umožnila přístup do jeho soukromí, pochopit mnoho věcí a zaznamenat různé úseky jeho života,“ říká o své práci fotografka Alžběta Jungrová.

O podrobném programu Czech Design Week vás budeme informovat.

Komentáře